Wij zijn 24/7 bereikbaar voor een melding van overlijden op tel: 085-3034905

Gratis uitvaart offertes

Islamitische begrafenis

Wij staan dag en nacht voor u klaar

085-1306447

In de Heilige Koran lezen wij en weten wij dat God de Almachtige is en dat wij menselijke wezens zijn. Maar om uitmuntendheid te bereiken, moeten we de goddelijke regels volgen om te slagen in dit leven. De levensomstandigheden in Europese landen maakt soms indirect religieuze zaken moeilijker, waardoor wij soms onder de last van problemen zijn. Deze omvatten de tijd van het overlijden van geliefden of familieleden.

De dood in de islam is een centrale thema waar veel moslims stil bij staan. Het leven van een moslim kent een aantal belangrijke momenten waaronder de geboorte, het huwelijk en de dood. Terwijl de eerste twee zich afspelen in vreugde en de deuren openen naar het aardse leven, is de derde het tegengestelde. Anderzijds opent de dood een andere deur naar het hiernamaals.

De dood is onvermijdelijk. Dat is het enige ding dat zeker is in het leven. We zijn geboren om te sterven. Elke ziel zal de dood proeven, het maakt niet uit om wie het gaat. Dit wordt meerdere keren bevestigd in de Koran.

Een islamitische begraafplaats moet aan enkele speciale regels voldoen voor de moslims. Zo moeten de graven zo worden gericht dat de overledene altijd op de rechterzij met het hoofd naar Saoedische stad Mekka, de zogenaamde qibla, kan worden begraven.

Gratis voorbespreking

Wij zijn 24/7 bereikbaar

Chat openen
Stel uw vraag via Whatsapp
Chat met uitvaartplanners
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Onze uitvaartverzorgers staan voor u klaar.
(whatsapp en sms mogelijk)