Wij zijn 24/7 bereikbaar voor een melding van overlijden op tel: 085-3034905

Gratis uitvaart offertes

Over ons

√ 24/7 bereikbaar | √ Gegarandeerd de goedkoopste | √ Stijlvol en Persoonlijk | √ Uitvaartkisten

Elk overlijden is de geboorte van een herinnering

Als je denkt aan een uitvaart, denk je vaak aan mensen die aan ouderdom zijn overleden. Het verlies van een dierbare is altijd verdrietig, maar dat iemand een lang en mooi leven heeft gehad kan soms troostend zijn. Vaak heeft een familie in deze situatie reden om aan te nemen dat het overlijden nabij is, omdat het in lijn van verwachtingen ligt.

Maar het komt ook voor dat dit anders is. Soms komen jonge mensen, kinderen of baby’s te overlijden. Een onvoorstelbaar verlies. Een gebeurtenis die zó pijnlijk is, vraagt om veel extra ondersteuning voor de nabestaanden. Er komt namelijk plotseling erg veel op hen af. Erik en zijn collega’s van Repatriering Uitvaartverzorging  proberen de zorg voor de uitvaart zoveel mogelijk uit handen te nemen, zodat nabestaanden zich, waar het lukt, kunnen concentreren op rouwverwerking.

Een andere uitvaart
Als het om een overlijden van een kind gaat, ziet een uitvaart er anders uit dan bij een oudere. Zo kunnen ouders een bepaald thema aan de uitvaart mee willen geven, bijvoorbeeld het favoriete kinderboek. Er zullen waarschijnlijk ook relatief veel kinderen aanwezig zijn, zoals klasgenootjes, vriendjes, broers en zussen. Ook de muziekkeuze is anders, kinderen hebben doorgaans andere muziekvoorkeuren dan volwassenen.

Uit handen nemen
Verder is het voorstelbaar dat nabestaanden een aula in een uitvaartcentrum minder vinden passen bij een kinderuitvaart. Zo kan het wenselijk zijn om juist een plek op te zoeken waar het kind zich blij voelde. Zodra de ouders hierover hun beslissing hebben genomen, nemen Erik en zijn collega’s de praktische, organisatorische zaken uit handen.

Eerste stap in het rouwproces
Praten over kosten is moeilijk. Zeker omdat ouders van een overleden kind niet nog meer zorgen kunnen gebruiken. Erik en zijn collega’s vinden het daarom uitermate belangrijk om transparant te zijn over de financiën. Hoe duur een uitvaart is, is afhankelijk van de wensen en de vorm van de plechtigheid. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden, want een betekenisvol afscheid van een dierbare is de eerste stap in het rouwproces. Bij een geboorte vóór 24 weken wordt bij de uitvaart het cremeren kosteloos uitgevoerd. Neem contact op voor meer informatie hierover.

Na het afscheid
Maar het echte rouwen komt pas na het afscheid. Dat komt doordat de periode van het overlijden en de uitvaart bestaat uit vechten en overleven. De moeilijke periode na de uitvaart staat nog steeds in het teken van het verlies. Daarom bieden Erik en Monick ook ondersteuning van nabestaanden na de uitvaart. Na de uitvaart is er ruimte om aan te geven waar nog behoefte aan is. De deskundigen adviseren over mogelijkheden om het rouwproces zo goed mogelijk te kunnen doorlopen. Zo is bekend dat contact met elkaar, met lotgenoten of door samen te herdenken, veel troost geeft.

Een betekenisvol afscheid is de eerste stap in het rouwproces

Chat openen
Stel uw vraag via Whatsapp
Chat met uitvaartplanners
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Onze uitvaartverzorgers staan voor u klaar.
(whatsapp en sms mogelijk)